Pomoc drzave za mala i srednja preduzeca

Ukoliko želite da odaberete banku u kojoj će biti otvoren namenski račun za bespovratna novčana sredstva, slobodno nam posaljite zahtev. Prijava za pomoc drzave za mala i srednja preduzeca vrši se putem portala ePorezi izborom poslovne banke.

Pravo na direktna davanja ostvaruju svi preduzetnici (i paušalci) i za sebe i za zaposlene, mikro, mala i srednja pravna lica, osim:

  1. Preduzetnika koji su podneli zahtev APRu za privremeni prekid firme pre 15.03.2020. godine.
  2. Preduzetnika registrovanih nakon 15.03.2020. godine.
  3. Pravnih lica koja su smanjila broj zaposlenih za više od 10% u odnosu na 15.03.2020.

Ukoliko ne spadate u ove tri kategorije, možete ostvarite pravo na bespovratna novčana sredstva u visini minimalne neto zarade za vas i svakog vašeg zaposlenog.

  • mart (isplata u dva dela u iznosu od 30.367,04 rsd. predviđa se u maju)
  • april (isplata u dva dela u iznosu od 30.367,04 rsd. predviđa se u junu)
  • i maj  (isplata u dva dela u iznosu od 28.986,72 rsd predviđa se u julu)

pomoc drzave za mala i srednja preduzeca

Preduzetnicima , koji će koristiti navedene mere biće otvoren namenski račun gde će primiti direktna novčana davanja, odnosno uplate minimalnih zarada za svoje zaposlene i vlasnike preduzetničkih radnji, a ono što je potrebno da uradite jeste da odaberete banku u kojoj želite da namenski račun bude otvoren.

Prijava za pomoc drzave za mala i srednja preduzeca vrši se putem portala ePorezi. Ukoliko ne posedujete elektronski sertifikat i ne možete da pristupite aplikaciji ePorezi, možete i nas ovlastiti da u Vaše ime izvršimo odabir banke, klikom na naredno dugme:

Leave a Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.